Jak zmienić domyślny komputer iPhone'a

Jeśli zdecydujesz się na zakup nowego komputera dla swojej firmy, musisz wykonać trzy zadania, zanim twój nowy komputer będzie działał poprawnie z Twoim iPhonem. Najpierw musisz autoryzować komputer. Następnie należy utworzyć kopię zapasową i przywrócić iPhone'a do nowego komputera. Apple zautomatyzował większość procesu tworzenia kopii zapasowych i przywracania, upraszczając proces ustawiania nowego "domowego" komputera.

Autoryzuj komputer

1.

Otwórz iTunes, a następnie kliknij menu "Sklep".

2.

Wybierz "Autoryzuj ten komputer ...", a następnie wpisz swój Apple ID i hasło.

3.

Kliknij przycisk "Autoryzuj", aby autoryzować swój komputer.

Utwórz i przywróć iPhone'a

1.

Podłącz telefon iPhone do nowego komputera i kliknij go prawym przyciskiem myszy w menu Urządzenia w iTunes. Wybierz "Kopia zapasowa". Jeśli pojawi się okno dialogowe z pytaniem, czy chcesz przenieść zakupy, czy usunąć i zsynchronizować, wybierz "Anuluj".

2.

Kliknij prawym przyciskiem myszy iPhone'a po zakończeniu tworzenia kopii zapasowej i wybierz "Przywróć".

3.

Zaczekaj, aż iTunes zakończy przywracanie urządzenia przy użyciu utworzonej kopii zapasowej. ITunes ponownie instaluje oprogramowanie dla twojego iPhone'a, a następnie przywraca je, czyniąc nowy komputer domyślnym komputerem.

Wskazówki

  • Apple pozwala tylko na autoryzację maksymalnie pięciu komputerów. Jeśli osiągnąłeś limit, musisz wybrać menu "Sklep", "Wyświetl moje konto", a następnie "Wycofaj autoryzację wszystkich". Możesz cofnąć autoryzację wszystkich swoich komputerów tylko raz w roku.
  • Jeśli masz treści, które nie zostały zakupione w iTunes, musisz skopiować zawartość ręcznie ze starego komputera na nowy.
  • Synchronizuj za pomocą Wi-Fi, podłączając iPhone'a i zaznaczając opcję "Synchronizuj za pomocą iPhone'a przez Wi-Fi" na karcie Podsumowanie. Gdy Twój iPhone i komputer są podłączone do sieci w tym samym czasie, Twój iPhone zostanie zsynchronizowany.
  • Po zsynchronizowaniu i ustawieniu nowego komputera jako komputera domowego, możesz zaznaczyć opcję "Ręcznie zarządzaj muzyką i plikami", aby zsynchronizować się z więcej niż jednym komputerem. Aby to zadziałało, musisz użyć tego samego identyfikatora Apple ID na każdym komputerze.
  • Aby umożliwić synchronizację z więcej niż jednym komputerem, musisz użyć trybu ręcznego.

Ostrzeżenie

  • Nie klikaj opcji "Wymaż i synchronizuj". Ta opcja usuwa wszystko z iPhone'a i zastępuje je zawartością na twoim komputerze.
 

Zostaw Swój Komentarz