Jak zmienić preferencje synchronizacji iTunes

Preferencje synchronizacji w iTunes można ustawić po połączeniu urządzenia, które chcesz zsynchronizować, z komputerem. Po podłączeniu możesz zmienić preferencje synchronizacji dla każdego podłączanego urządzenia. Umożliwia to właścicielom firm zarządzanie rodzajami treści, które chcą umieścić na swoich urządzeniach. Większość właścicieli firm może zaoszczędzić znaczną przestrzeń, wyłączając opcje, takie jak muzyka, wideo i filmy, które zajmują duże ilości miejsca na dysku.

1.

Podłącz urządzenie do komputera za pomocą kabla USB dostarczonego z urządzeniem.

2.

Uruchom iTunes, jeśli nie uruchomi się od razu. W systemie Windows kliknij menu Start i wpisz "iTunes" w polu wyszukiwania. Na komputerze Mac kliknij ikonę iTunes znajdującą się w Docku.

3.

Wybierz urządzenie w sekcji Urządzenia, gdy iTunes otworzy się, klikając urządzenie.

4.

Kliknij każdą kartę w górnej części okna głównego programu iTunes i odznacz wszystkie elementy, których nie chcesz synchronizować, aby dostosować preferencje synchronizacji. Podczas nawigacji między kartami zostaniesz poproszony o zastosowanie ustawień. Kliknij "Zastosuj" za każdym razem, gdy pojawi się odpowiedni monit.

 

Zostaw Swój Komentarz